Black Box Pangea spiller FaustUS

03/11/2009 § Leave a comment

Fra mandag d. 2. november viser teatergruppen Black Box Pangea deres fortolkning af Gertude Steins Doctor Faustus Lights The Lights

FaustUS er en bidende fortolkning af Gertrude Steins Doctor Faustus Lights The Lights. FaustUS er en leg med identitet, sprog og den teatrale situation og en udfordrende kollision mellem Steins ordtunge dramatiske tekst stillet overfor én af nutidens mest feterede rappere, Eminem. FaustUS sætter fokus på, hvor tit mennesker ofrer alt for at nå et mål, der i virkeligheden er meningsløst i stedet for at leve i nuet.
Forestillingen spilles på originalsproget, engelsk.

Læs en anmeldelse af forestillinegn på Kultunaut

Billetter
Billetpris/ 60 kr.
Studerende eller unge under 25/ 45 kr.
4 personer/ 200 kr

Billetter bestilles online eller hos Kuna på telefon 21 91 21 59

Adresse
Warehouse9, Halmtorvet 11, Bygning 66, Den Brune Kødby,
1711 København V

Spilleperiode
Mandag 02. November kl. 20
Tirsdag 03. November kl. 20
Onsdag 04. November kl. 20
Lørdag 07. November kl. 20
Søndag 08. November kl. 20
Mandag 09. November kl. 20
Tirsdag 10. November kl. 20
Onsdag 11. November kl. 20

Black Box Pangea præsenterer…

Gertrude Stein vs. Eminem

– en hardcore magtkamp på ord

[Black Box Pangea] blænder med teaterforestillingen FaustUS op for en poetisk ord-battle mellem avantgarde-dramatikeren Gertrude Stein og rapperen Eminem, baseret på en nyfortolkning af Steins “Doktor Faustus Lights the Lights”.

Spotlightet er rettet mod tre gangsta skuespillere, der i løbet af forestillingen finder på historien om Doktor Faustus som sælger sin sjæl til djævelen for at opfinde elektrisk lys. Som i Goethes klassiske myte har pagten med djævelen dog ikke givet Doktor Faustus det ærefulde og lykkelige liv, som var tilsigtet. I stedet lever han et ensomt, isoleret liv med sin taknemmelige hund. I skoven forsøger Marguerite Ida & Helena Annabel ihærdigt at finde ud af, hvem hun er, men farer i stedet vild og bliver bidt af en slange. Bange for at miste sit liv opsøger hun Doktor Faustus, som modvilligt helbreder hende. Marguerite Ida & Helena Annabel overlever og får pludselig evnen til at gløde som stearinlys. Doktor Faustus bliver rasende. Han solgte sin sjæl, så han kunne opfinde det elektriske lys, men nu trues hans monopol af Marguerite Ida & Helena Annabels selvlysende evner. Har djævelen ført Faustus bag lyset? Har han solgt sin sjæl til ingen verdens nytte?

FaustUS er en teaterleg med identiteter, ord og den teatrale situation. En humoristisk kamp om magt, oplysning og en plads i spotlightet. En kamp, hvor alle kneb gælder – alle mod alle, og enhver for sig selv. På overfladen en uskyldig barneleg, der – når først teaterprojektøren tændes, bringer menneskets skyggesider frem i form af narcissisme, hedonisme, dominans og magtliderlighed – bliver til blodig alvor og forvandler lys til mørke.

[Black Box Pangea] afkræfter med FaustUS enhver fordom om, at avantgarden er elitær, fremmedgørende, navlepillende og humorforladt. [Black Box Pangea] viser i stedet, hvordan selv en hypereksperimenterende tekst som Steins “Doctor Faustus Lights the Lights”, skrevet i 1938, netop har været på adskillige årtiers forkant med den fortælleglæde, legesyge og skaberlyst, som man i dag oplever hos dramatikere som Roland Schimmelpfennig og Martin Crimp.
[Black Box Pangea] viser en teaterleg og skaber et scenisk leben, hvor selv de allermest kringlede tanker omkring identitet, magt, køn og queer-perspektiver bliver underholdende, tilgængelige, vedkommende og får nyt liv med det teatralske lys, som Steins tekst og [Black Box Pangeas] iscenesættelse kaster på scenen.

Samtidig sætter [Black Box Pangea] et poetisk sammenstød i scene mellem Gertrude Steins legende brug af rytme og gentagelser og én af vores generations mest berygtede rappere, Eminems, aggressive, selviscenesættende tekster. Gennem dette møde skabes en spændende hybrid mellem den følsomt poetiske salonkunsters abstraktioner med en særdeles konkret rå stemme fra gadens popkultur. Således opstår et tekstunivers om menneskets hjerteskærende, men også diabolske natur, der gør fællesskabet så svært at værne om, når et frihedssøgende ”jeg” støder på det begrænsende ”os” i forsøget på at skabe sig selv og finde sin egen stemme.
For at bevare ordenes oprindelige kraft og betydning spilles forestillingen på originalsproget engelsk.

Pressekontakt
Producent Kuna Rasmussen
kuna@blackboxpangea.dk // tlf. 21 91 21 59
Kreditering
Manuskript Gertrude Stein
Instruktør Emilie Bendix
Dramaturg Laura Luise Schultz
Skuespillere Louise Cain, Anne-Sofie Krogh Jensen & René Kruse
Kostumer Ulla Ramskov
Lysdesign Martin Braad
Musik Eminem
Grafik Dennis Müller
Fotos Alexander Banck-Pedersen
Webmaster Anders Hjort Straarup
Producent Kuna Rasmussen
Fundraising Line Hauger

Om Black Box Pangea
[Black Box Pangea] er kendetegnet ved ekspressive teaterforestillinger, hvor skuespillet er i fokus, og det scenografiske udtryk genspejler minimalisme og fantasi. Black Box Pangea blev dannet i 2008 af skuespiller Cecilie Sachs Olsen og instruktør Emilie Bendix. FaustUS markerer Black Box Pangeas andet samarbejde efter sidste års debut med forestillingen BEAT (Vildskud & Krudttønden).

Black Box står for det fleksible teaterrum. Rummet og publikumsopbygningen kan ændres, så scenen bliver halvåben, proscenium eller en arena. Mulighederne er uendelige. Black Box er det konkrete rum, her og nu! Black Box er også navnet på den sorte boks i et fly, hvor al vigtig information findes. Hvis ulykken er ude, findes svarene i Black Boxen.
Pangea står for det første store superkontinent, der fandtes i verden, inden kontinentpladerne begyndte at forskyde sig og fordele jorden i de kontinenter, vi kender i dag. Pangea er udgangspunktet for et spraglet, mellemmenneskeligt og kunstnerisk fællesskab.

[Black Box Pangea] er et aktivt teater, der udfordrer og nytænker alle teatrets facetter. En foranderlig smeltedigel, hvor nyt teater opstår og forandrer din verden. Vi tager det klassiske teater seriøst, men er ikke bange for at blande genrer og udtryk for at opnå provokerende, dugfrisk og sublim scenekunst.
Vort mål er at lave ny, anderledes scenekunst, der rykker ved fordomme og sætter politiske emner på plakaten. Dette sker ud fra en grundtanke om, at alle ting, der sker, og alle beslutninger, der træffes – lokalt som globalt – er politiske. Af samme grund arbejder vi målrettet med scenekunsten for at påvirke, debattere og rokke ved opfattelserne af den verden, vi lever i – og ikke mindst den kunst, vi møder.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Black Box Pangea spiller FaustUS at Steinselskabet.

meta

%d bloggers like this: