Møde i Steinselskabet 12. maj 2016

01/05/2016 § Leave a comment

LiteraturHaus, Nørrebro, København

Den 12. maj 2016, klokken 19

LiteraturCaféen åbner hver torsdag dørene til den intime stue i LiteraturHaus’ underetage, hvor såvel spirende som etablerede forfattere giver smagsprøver på aktuelle værker.

Og det har den gjort i ti år! Kom og fejr Caféens jubilæum med Gertrude Stein Selskabet som er aftenens litterære gæst.

Anna Marie Fisker vil tale om Stein, Mad og Modernisme (se nedenfor), Laura Luise Schultz og Tania Ørum fortæller henholdsvis om den nye antologi om Gertrude Stein in Europa (http://www.bloomsbury.com/uk/gertrude-stein-in-europe-9781474242295/) og om Steins indflydelse på dansk tresserkunst. Derefter læser vi videre i Steins mammutværk The Making of Americans (vi er nået til side 200-220 i Dalkey Archives paperbackudgave). Kamilla Løfstrøm vil introducere til værket, Martin Glaz Serup og Tania Ørum vil læse lidt op fra det og alle kan være med, uanset om man har læst eller ej.

Der er traditionen tro mad fra klokken 19.

MAD og MODERNISME

Oplægget tager udgangspunkt i begrebet ”Genius Loci”, og berører Gertrude Stein’s evne til det at skabe rum, fysiske rum såvel som rum i overført betydning i en tid der var præget af at modernismen holder sit indtog i Europa. På køkkenbordet i Le Corbusiers ”Villa Stein” i Garches ligger en fisk og der mangler en forklaring. I Paris vrimler det med forfattere, malere, musikere og dansere og Gertrude Stein mødes med Pablo Picasso. Det er en epoke hvor exceptionel og mindeværdig kunst bliver skabt, hvor kubisme og transparens manifesterer sig i rummet og ofte mødtes disse kreative personligheder over et måltid.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Møde i Steinselskabet 12. maj 2016 at Steinselskabet.

meta

%d bloggers like this: