Three Sisters who are not Sisters i Malmø til april

19/01/2017 § 1 Comment

Opera av Gertrude Stein blir teater i ett samarbete mellan teater mutation och studenter från StDH/Stockholms konstnärliga högskola och Teaterhögskolan i Helsingfors.

Ett spel spelas och det är ett mord. Tre systrar som inte är systrar finns och två bröder som är bröder finns och det finns ingenting att göra åt det. Men när spelet utspelar sig blir det som tidigare var definierat och tydligt osäkert och ambivalent.

Tre systrar som inte är systrar undersöker människans behov av att definiera både sig själv och sin omvärld. Det handlar om den ständiga förhandlingen om det gemensamma spelets regler och om att tvingas omdefiniera sitt jag. Vad ryms i den kittlande tanken om att överträda det rådande, upphäva alla regler för att helt uppgå i det förbjudna? Hur förhåller sig rollerna till det egna jaget och varandra i ett tillstånd där allt måste definieras om?

Gertrude Steins operalibretto Three sisters who are not sisters (1943) sätts här upp som talteater i nyöversättning av Annika Nyman och Paul Kraus.

teater mutation är en fri teatergrupp baserad i Malmö som arbetar för att driva ett konstnärligt utforskande i nya riktningar. Produktionen är ett examensprojekt för studenter från StDH/Stockholms konstnärliga högskola, samt en praktik för masterstudenter i skådespeleri vid Konstuniversitetets Teaterhögskola i Helsingfors.

Text: Gertrude Stein | Översättning: Annika Nyman & Paul Kraus | Regi: Gustav Englund | Scenografi: Annika Tosti | Mask- och perukdesign: Ella Carlefalk | Ljuddesign: Niclas Lindgren | Ljusdesign: Mira Svanberg | Teknik: Sanne Wahlgren | Med: Tuuli Heinonen, Alexander Holmlund, Mari-Helen Hyvärinen, Salla Loper, Liisa Tremmel.

19, 21, 22 april 19.00 kassa/bar 18.30
Entré 150:- under26/student 90:-
Förköp Kulturcentralen
På svenska
60 min

INKONST Bergsgatan 29, Malmö www.inkonst.com

Advertisements

§ One Response to Three Sisters who are not Sisters i Malmø til april

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Three Sisters who are not Sisters i Malmø til april at Steinselskabet.

meta

%d bloggers like this: