Litterær middag med Gertrude Stein og Alice B. Toklas

10/01/2018 § 1 Comment

Torsdag d. 1. februar kl. 18 – 22, Litteraturhuset Vandkunsten, Nybrogade 28
Gertrude Stein er en af det 20. århundredes mest indflydelsesrige skikkelser i litteraturens og kunstens verden. Hun var en radikal nyskabende forfatter og salonerne i hendes hjem dannede ramme for møder mellem tidens fremmeste kunstnere som Ernest Hemingway, Scott Fitzgerald og Pablo Picasso.
Bag Gertrude Stein stod en anden kvinde nemlig Alice Babette Toklas, der dannede par med Gertrude Stein fra de mødte hinanden i Paris i 1907 og frem til Gertrude Steins død i 1946. Alice B. Toklas fik stor betydning for Steins kunstneriske udvikling og virke. Endelig var der én, der forstod, hvilket geni Stein var. Alice lyttede til Gertrude, renskrev alle hendes tekster og forestod husholdningen i deres fælles hjem i Paris, hvor de holdt deres berømte lørdagssaloner.

Vi inviterer til en litterær middag hvor vi skal hylde Gertrude Steins livsledsagerske Alice B. Toklas. Alice fik ikke selv skrevet sin selvbiografi, det gjorde Gertrude for hende i 1932, den blev en regulær bestseller (Steins eneste). Men Alice skrev en meget berømt kogebog, som aftenens menu stammer fra. (Senere skrev Alice dog også selv sine memoirer, What Is Remembered fra 1963).

Ind i mellem retterne vil der være optræden af vokalist Randi Pontoppidan og oplæsninger af medlemmer fra det danske Gertrude Stein Selskab.

Vi slutter af med en musikalsk fortolkning af den nok mest berømte opskrift fra Alices kogebog, nemlig Brion Gysins ’Hashish fudge’. En opskrift, der først blev bortcensureret, men altså hører med til afsnittet med opskrifter fra de to spændende kvinders mange venner.

BILLETINFO

NB! Kun få pladser! 
Pris: 750 kr. Prisen inkluderer bobler og snacks ved ankomst, en 4-retters middag, inklusive vin, kaffe og te.
Særtilbud: Medlemmer af Gertrude Stein Selskabet: 600 kr. Man køber billet til fuld pris via linket og får rabatten refunderet på selve aftenen.
Link til billetter: http://bit.ly/2B6RW83
Advertisements

§ One Response to Litterær middag med Gertrude Stein og Alice B. Toklas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Litterær middag med Gertrude Stein og Alice B. Toklas at Steinselskabet.

meta

%d bloggers like this: