Søm og samarbejde i Steinselskabet

16/09/2018 § Leave a comment

Den 6. september fandt årets sidste officielle arrangement sted i det danske Gertrude Stein Selskab. Billedkunstneren Kamilla Jørgensen slog hovedet på sømmet i en publikuminddragende performance, hvor hun tog Steins forhold til grammatik og særligt punktummer under kærlig behandling. Forkvinde i Steinselskabet Solveig Daugaard fortalte om sin ph.d.-afhandling Collaborating with Gertrude Stein, hun netop har forsvaret ved universitetet i Linköping. Angiveligt er der op til flere amerikanske universitetsforlag der i øjeblikket konkurrerer om at få lov til at udgive den. Tania Ørum introducerede og modererede engageret og vidende det hele.

Se en videooptagelse af Jørgensens performance på Steinselskabets Facebookside.

Og var man så heldig at være i Göteborg i går, kunne man opleve samme Daugaard, sammen med Laura Luise Schultz i samtale omkring Tender Buttons.

Ellers fortsætter samtalen i Steinselskabet næste år – endnu ligger mødedatoerne ikke fast, men det kommer, på mail til selskabets medlemmer og her på siden. Har man forslag til hvad der skal ske, er man meget velkommen til at komme med dem. Vi læser givetvis lidt videre i The Making of Americans, og en del af os skal givetvis til Amsterdam til april, hvor det europæiske Steinselskab holder sit andet mødet – og hvor den amerikanske forfatter og Stein-ekspert Lyn Hejinian vil komme og tale.

Skulle man ønske at blive medlem af Steinselskabet er man meget velkommen til at sende en mail til steinselskabet snabelA gmail punktum com. Det er gratis, man modtager et nyhedsbrev nogle få gange om året, der er sædvanligvis rabat ved selskabets arrangementer, på udgivelser og andet, og man kan foreslå arrangementer og hvad man ellers kan finde på. Læs mere om selskabet her. Og på gensyn!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Søm og samarbejde i Steinselskabet at Steinselskabet.

meta

%d bloggers like this: