Om selskabet

Det danske Gertrude Stein Selskab er et selskab for alle, der sætter pris på Gertrude Steins forfatterskab. Dets formål er at udbrede kendskabet til Gertrude Steins værk, bl.a. gennem udgivelser af danske oversættelser af hendes skrifter, gennem oplæsnings-, seminar- og foredragsvirksomhed, læsekredse, opsætninger af hendes skuespil og dialog med nutidige kunstnere, som er inspireret af Stein.

Selskabet er stiftet d. 17.marts 2006 i anledning af udgivelsen af et udvalg af Gertrude Steins foredrag i en dansk/engelsk udgave på forlaget Arena med titlen Stein taler (oversat af Lene Asp Frederiksen). Omkring samme tidspunkt udkom også to andre oversættelser af Steins værker til dansk: Ømme dupper (Tender Buttons, oversat af Peter Laugesen, Borgen 2004) og Mexico (oversat af Pia Juul, Bebop 2006). I forvejen forelå, foruden småttekster i forskellige bøger og tidsskrifter, en dansk oversættelse af Steins bog om Picasso og selvbiografien Alice B. Toklas’ selvbiografi (foruden Toklas’ kogebog, som faktisk er hendes egen). Siden er der udkommet en oversættelse af Steins portrætter under titlen Portrætter af enhver (oversat og redigeret af Ørum, Daugaard, Schultz, Frederiksen og Sjøgren, Arena 2012), der blev lanceret side om side med Solveig Daugaards Stein-monografi Gertrude Steins portrætter (Arena, 2012). Et udvalg af Steins skuespil (oversat og redigeret af  Ørum, Daugaard, Schultz, Frederiksen og Sjøgren) vil efter planen udkomme på Arena i 2017 ledsaget af Laura Luis Schultz’ bog om skuespillene.

Rygtet vil tillige vide at Steins debut, Three Lives fra 1909,  er på vej på dansk…

Gertrude Stein Selskabet ledes af en bestyrelse bestående af en eller flere formænd, en kasserer og et antal bestyrelsesmedlemmer. Bestyrelsen består dd. af  Laura Luise Schultz og Martin Glaz Serup (formænd), Tania Ørum (næstformand), Kamilla Löfström (kasserer), samt de menige medlemmer Solveig Daugaard og Lene Asp.

Medlemmer af Gertrude Stein Selskabet får invitation til at deltage i selskabets arrangementer og mulighed for at foreslå nye arrangementer, ligesom Selskabet vil søge at informere om internationale udgivelser og Steinbegivenheder. Det er gratis at blive medlem af selskabet, men der vil være entré i forbindelse med de enkelte arrangementer.

Gertrude Stein Selskabet mødes i 2017 på de følgende mandage i LiteraturHaus i København: den 16. januar, den 6. marts og den 6. november. Den 1. februar 2018 er Gertrude Stein Selskabet med til at arrangere en aften med middag, oplæsning og mere med afsæt i The Alice B. Toklas Cookbook, der blev udgivet første gang i 1954. Det sker på Litteraturhuset Vandkunsten.

Advertisements

§ 3 Responses to Om selskabet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: