Gertrude Stein Selskabet fylder 15 år!

17/03/2021 § 1 Comment

Fredag den 17. marts 2006 blev det danske Gertrude Stein-selskab grundlagt i kælderen på LiteraturHaus på Møllegade i København. Det blev markeret ved et arrangement (dengang man kunne mødes…) og udgivelsen af den tosprogede udgave af tre af Steins foredrag på Forlaget Arena: Stein Taler. Siden er der på samme forlag udkommet både uddrag af Steins skuespil – Stykker til at spille – portrætter – Portrætter af enhver – og senest kærlighedsnoterne – Kun koncentreret om min kones ko. Her er endda en sang i den anledning!

Derudover er det også blevet til to monografier om Steins arbejder på Arena – nemlig Solveig Dauggaards Gertrude Steins portrætter og Laura Luise SchultzGertrude Steins skuespil. Og festskriftet til Tania Ørum Tania Tender Thyme indeholder en del tekster der er i berøring med Gertrude Stein. Herudover er der jo også udkommet artikler og studier som medlemmer af Stein Selskabet står bag, blandt andet Gertrude Stein in Europe og Collaborating with Gertrude Stein. Og der er mere på vej, flere bøger.

I tidens løb har selskabet stået bag en hel del arrangementer, opførelser og bidraget til konferencer og større møder i ihvertfald København, Paris og Amsterdam. Og flere fra selskabet har været på eventyr på Mallorca, hvor det lykkedes at få adgang til Gertrudes og Alice’ gamle lejlighed dér. Det danske Gertrude Stein-selskab har været med til at grundlægge det europæiske. Der ligesom det danske har meget store udsving i aktivitetsniveauet… Og apropos aktivitetsniveau har selskabet også udarbejdet en bibliografi: Stein på dansk – der nu nok godt kunne trænge til at blive opdateret, det er vist 3-4 år siden der er blevet set på den… Det er godt at have noget at tage sig til!

Da Gertrude Stein Selskabet fyldte 10 år fejrede nogle af os det med en middag – sådan bliver det ikke i år – selvom der jo faktisk er noget at fejre. Og det gør vi. Når vi må ses igen!

Det danske Gertrude Stein Selskab er et selskab for alle, der sætter pris på Gertrude Steins forfatterskab. Dets formål er at udbrede kendskabet til Gertrude Steins værk, bl.a. gennem udgivelser af danske oversættelser af hendes skrifter, gennem oplæsnings-, seminar- og foredragsvirksomhed, læsekredse, opsætninger af hendes skuespil og dialog med nutidige kunstnere, som er inspireret af Stein. Alle er velkomne i selskabet, og det er gratis. Læs mere her.

Henvendelser og indmeldelser i selskabet sker her. steinselskabet@gmail.com

På det Gertrude Stein Selskabets vegne, alle de bedste hilsner fra forkvinderne

Solveig Dauggaard og Martin Glaz Serup

§ One Response to Gertrude Stein Selskabet fylder 15 år!

Leave a comment

What’s this?

You are currently reading Gertrude Stein Selskabet fylder 15 år! at Steinselskabet.

meta